Bilen låter märkligt när man svänger vänster. Vi har kollat upp det en gång redan men då fått det föga lugnande beskedet "vi hittar ingenting" så i dag tog jag den till verkstad igen. Det gick bra först. Mekanikern lyfte upp den, grejade en stund och sa att han åtgärdat det. Några lösa innerskärmar var problemet. Ok, tack så mycket, sa jag och betalade. Fyra hundra meter därifrån, i första rondellen, kom ljudet tillbaka.

Glädjedöd.

Det var bara att köra ett varv till i rondellen och be dem kolla på saken igen. Och här sitter jag nu inne på Motorkompaniet i Katrineholm och väntar. Jag ser mekanikern åka runt där ute, runt runt runt i vänstervarv. Jag hoppas verkligen att det går att åtgärda. Det finns inget jag tycker mer illa om än att behöva lägga mycket tankekraft, möda och pengar på motorfordon.

•••

Jaha, nu är jag hemma igen. Blev bilen fixad? Nej. Fortfarande bara lösa teorier om vad det är som låter som att bromsen är i på en gammal cykel. Nu ska vi köra med fyrhjulsdriften på över helgen och se om det blir någon skillnad och höra av oss igen. Kanske mekanikern i så fall har en teori.

Well, to be continued.